Mājas lapa: http://stickme.lv/

Ja vēlaties būt droši, ka jūsu mazuļa krūzīte, dvielītis vai jaciņa un citas lietas bērnudārzā nesajuks kopā ar līdzīgām, Ja saprotat, ka mazajam skolniekam vēl grūti atšķirt savu zīmuļkrāsu kastīti, un mājās atnestā nav īstā, Ja vēlaties, lai meitas deju kurpes nesajūk ar citām ļoti līdzīgām un tēta volejbola komandas kreklu ģērbtuvē neuzvelk kāds cits, Ja gribat būt droši, ka arī omītes aizmirsto briļļu maku vai lietussargu kāds atpazīs, tad mēs būsim priecīgi, jo varēsim jums palīdzēt !

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Aptauja: Piederības sajūtas veidošana veicina bērna attīstību
Publicēts 12. aprīlī, 2011.
Socioloģisko un tirgus pētījumu kompānija “Pontus Dati” veikusi Latvijas jauno vecāku aptauju par mazuļu audzināšanu un piederības sajūtas veidošanu. Kā liecina iegūtie statistikas dati, vecāki atzīst, ka piederības sajūta bērnam jāmāca jau no bērnības. Bērnam ir jāprot atšķirt, kuras mantas un cilvēki ir viņa, bet kuras lietas nedrīkst aiztikt, vai ar kuriem cilvēkiem nedrīkst komunicēt.

Kā vienu no risinājumiem daudzu bērnu vecāki iesaka uzlīmes, kuras ir ar bērna vārdu vai mīļāko simbolu, tādā veidā mazulim iemāca atšķirt savas mantas no pārējām. Pieejamas piegludināmas un līmējamās uzlīmes, kurās var iedrukāt vārdu, uzvārdu un citu nepieciešamo informāciju, noderēs gan apģērbiem, gan priekšmetiem, gan apaviem, lai vienmēr spētu atšķirt to, kas kuram pieder.

“Kad bērnam palika trīs gadi, mācīju atšķirt savas mantas no svešām. No sākuma gāja grūti, bet vēlāk, kad uzzināju par tepat Latvijā pieejamām  personalizētām uzlīmēm, uzlīmēju bērnam mīļos simbolus uz viņa lietām, tādā veidā iemācot piederības sajūtu. Uzskatu, ka bērns jau no mazotnes ir jāmāca atšķirt viņa lietas, jo vēlāk tas var izrādīties pagrūti,” atzīst Jēkaba mamma Ilona Bērziņa.

Šīm uzlīmēm ir daudz priekšrocību, piemēram, apģērbu uzlīmes ir piegludināmas audumam, tādēļ tās „sadzīvos” kopā ar apģērbu arī tad, kad mazgāsiet to veļas mašīnā. Priekšmetu uzlīmes nebaida ne mitrums, ne gaisma, bet apavos iemājos draudzīgās uzlīmes – “pēdiņas”, kuras pateiks, kas ir to saimnieks. Un sevišķi mazajiem bērniem, kuri vēl neprot lasīt, savas lietas atpazīt palīdzēs simboli– zīmējumi, kurus varat izvēlēties apģērbu un priekšmetu uzlīmēm. 

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: